Her er en liste over ti af de mest kendte personer i historien, inklusive en kort beskrivelse af, hvem de er, og hvad de er kendt for:

Albert Einstein – En tysk-født teoretisk fysiker, bedst kendt for sin relativitetsteori, især masse-energi-ækvivalensprincippet, udtrykt ved E=mc². Einstein modtog Nobelprisen i fysik i 1921.

Isaac Newton – En engelsk matematiker, fysiker og astronom. Han er mest kendt for sine love om bevægelse og universel tyngdekraft og bidrog væsentligt til den videnskabelige revolution.

Leonardo da Vinci – En italiensk polymath fra renæssancen kendt for sin kunst, især malerier som “Mona Lisa” og “Den Sidste Nadver”, såvel som hans bemærkelsesværdige arbejde og innovationer inden for ingeniørvidenskab, anatomi, optik og hydrodynamik.

Marie Curie – En polsk-født fysiker og kemiker. Hun var den første person, der vandt to Nobelpriser, og den eneste person til at vinde i to forskellige videnskabelige felter. Hun er kendt for sin forskning i radioaktivitet.

William Shakespeare – En engelsk dramatiker og digter, anset for at være en af de største forfattere i engelsk litteratur. Han er kendt for sine sonetter og skuespil, såsom “Hamlet”, “Romeo og Julie” og “Macbeth”.

Mohandas Karamchand Gandhi – Almindeligvis kendt som Mahatma Gandhi, var han en indisk advokat, anti-kolonial nationalist og politisk etiker, der ledede Indiens uafhængighedskamp mod britisk styre gennem ikke-voldelig protest.

Martin Luther King Jr. – En amerikansk baptistpræst og borgerrettighedsleder. Han er bedst kendt for sin rolle i borgerrettighedsbevægelsen og hans “I Have a Dream” tale. King modtog Nobelprisen for fred i 1964.

Cleopatra – Den sidste aktive hersker af det ptolemæiske kongerige i Egypten. Hun er kendt for sin skønhed og forhold til den romerske generaler Julius Cæsar og Marcus Antonius.

Julius Cæsar – En romersk statsmand og militærleder, der spillede en kritisk rolle i begivenhederne, der førte til Romerrigets fald. Han er kendt for at udvide romersk territorium betydeligt og for sin rolle i den romerske borgerkrig.

Alexander den Store – Konge af Makedonien og en af historiens mest succesrige militære kommandører. Han skabte et af de største imperier i den antikke verden før hans død i en alder af 32.

Disse personer er valgt på grund af deres betydelige indflydelse i deres respektive områder og den varige arv, de har efterladt.

Disse personers navne, og deres børns navne, og mange andre kendte personers navne, er populært at bruge til inspiration til ens egne navne. Du kan se navnene på kendste danskeres børn i dene artikel.